Master Tez Logo

İçindekiler Bölümü Hakkında Her Şey

İçindekiler Bölümü Hakkında Her Şey

Lisans, Ön lisans ve Yüksek Lisans programlarını tamamlamak için tez yazma yükümlülüğü bulunan öğrenciler için ilk etapta oldukça karmaşık gelen içindekiler bölümü doğru aşamalar izlendiğinde oldukça basit bir işlem olmaktadır. “İçindekiler Bölümü Hakkında Her Şey” başlığı ile ele alınan bu yazıda öğrencilerin kafasında soru işareti olan içindekiler bölümü hakkında yararlı bilgiler verilmeye çalışılacaktır. 

İçindekiler Bölümü Hakkında Detaylar:

İçindekiler bölümü tezinizde bulunan bölüm ve alt bölümlerin tamamının sayfa numaraları ile birlikte yer aldığı bir sayfadır. Burada önemli olan husus hangi başlığın hangi sayfada olduğunun belirtilmesi ve okuyucuların işini kolaylaştırmaktır. İçindekiler bölümü oluştururken sıklıkla yapılan hatalardan birisi bu bölümün elle oluşturulmaya çalışılmasıdır. Esasında Word programı kolay şekilde içindekiler hazırlayabileceğiniz şekilde geliştirilmiş bir programdır. Bu sebeple sizlere otomatik içindekiler bölümü oluşturmanız için izlemeniz gereken tüm aşamaları açıklamak oldukça faydalı olacaktır. 

 

İlk etapta  tezinizi yazacağınız Word dosyasını açmanız ardından da aşağıdaki görselde gösterilen stiller kısmına odaklanmanız gerekmektedir .

Word belgesini ilk açtığınızda sadece Başlık1 ve başlık 2 vardır, başlık 2 ye tıklayarak başlık3 ve başlık4 ün önünüze çıkmasını sağlayabilirsiniz. Burada Başlık 1’i ana bölüm başlıkları olarak düşünebilirsiniz. Örneğin, Özet, Önsöz, Giriş, Kavramsal Çerçeve ve Sonuç gibi başlıkların hepsi 1. Düzey başlıklardır. Burada en başta başlıklara gereken komutları vermek gerekmektedir. Bu noktada enstitüden edindiğiniz tez yazım kılavuzunu kontrol ederek başlık stillerine uygun değerleri girmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak içinde Başlık stillerine sağ tıklayarak karşınıza çıkan komutlardan değiştire tıklamanız gerekmektedir.

Değiştire çıktıktan sonra da aşağıdaki örnekteki gibi uygun değerleri girmeniz gerekmektedir.

Bu örneklerde gösterildiği şekilde uygun verileri başlık stillerinin hepsine uygulamanız gerekmektedir. Yukarıdaki veriler sadece örnektir siz kendi verileriniz için enstitünüzün kurallarına bakmalısınız. Bu işlemden sonra verilerini girdiğiniz Başlık 1, 2 ve 3 ile tezinizdeki başlıkları entegre etmeniz gerekmektedir. Bu işlem içinde önce tezinizde bulunan başlığı seçip ardından stillerdeki başlıkların üzerine tıklamanız gerekmektedir. 

 

Son olarak, araç çubuğunda başvurular sekmesinden içindekiler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Gerekli düzenlemeleri buradan yaptıktan sonra, otomatik olarak tablonuz sayfada oluşacaktır.

Bu yazı da anlatılan aşamaları sırasıyla izlediğiniz takdirde içindekiler  bölümünüzü kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

 

Blog Önerisi: Kaynakça Nasıl Yazılır?

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif Alın.

Tez yazdırma ve tez danışmanlık hizmeti hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için: